Kokosový ořech

kokos
kokos

Dneska bych chtěla psát o mém snad nejoblíbenějším plodu – kokosu. Už jako malá holka jsem zbožňovala kokos, i když byl u nás k dostání jen během Vánoc. Jeho dužina a mléko je prostě to nejzdravější, co můžete najít.

Asi nejlepší kokos jsem dostala v Latinské Americe, kde ho před vámi přímo nasekají a na přání vám z něj vylejou vodu do igeliťáku s brčkem! a dužinu dají zvlášť do pytlíčku s chilli a limetkou. Navíc se nejedná o ořechy, co známe u nás, tyhle mají totiž ještě jednu zelenou slupku navrchu a proto jsou větší a hlavně čerstvější.

Nebudu tu dnes psát o tom, jak jsou kokosové mléko a voda zdravé. Spíše se zaměřím na to, jak kokos otevřít. Není to totiž nic jednoduchého.

Nejprve musíte kokos nožem proděrovat a vylýt z něj všechno vodu do skleničky.

Poté si vemte znovu nůž, s jehož rukojetí kokos naklepete v půlce. Po chvíli klepání kolem ořechu se vám vyrýsuje krásná rýha, která se postupně otevře. No a potom už si můžete užít čerstvou dužinu kokosu, kterou vydlabete a co nejdříve spotřebujete.

Pokud si stále nevíte rady, přidávám i instruktážní video, kde najdete jednu z možností, jak otevřít kokos:

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s